Skip navigation

Küzdő-, erőfeszítő játékok párokban

 Közel azonos testmagasságú és testsúlyú párokat alakítsunk ki.

  1.  Mindkét gyerek egy nagyobb karikán belül helyezkedik el.  Jelre mindegyik megpróbálja a társát saját térfelére áthúzni. (mindkét kézzel foghatják a karikát)
  2.  Párok egymással szemben állnak egy karikát fognak, és jelre megpróbálják a társukat áthúzni a saját térfelükre, vagy a meghatározott vonal mögé.
  3.  Párok egymással szemben állnak csuklófogással, és jelre megpróbálják elhúzni a társukat úgy, hogy fel tudják venni a mögöttük egyenlő távolságra elhelyezett babzsákukat.
  4.  Párok egymásnak háttal állnak karkulcsolással. Jelre át kell tolni a társat egy meghatározott jel, vagy vonal mögé.
  5.  Háttal egymásnak hajlított ülésben karkulcsolás. Jelre át kell tolni a társat egy meghatározott jel, vagy vonal mögé.
  6.  Térdelőtámasz egymással szemben. Jelre át kell tolni a társat egy meghatározott jel, vagy vonal mögé vállukkal egymásnak támaszkodva.
  7.  Térdelőtámasz egymással szemben. Jelre minél többször rá kell ütni a társ kezére, aki természetesen megpróbálja védeni a kezét és szintén „támadásba lendül”
  8.  Mellsőfekvőtámasz egymással szemben az előző feladat.
  9.  Pingpong labdafújás vonalon át. Térdelőtámasz egymással szemben egy-egy vonal mögött. A két játékos között középen elhelyezett pingpong labdát kell jelre a társ vonala mögé fújni.
  10.  Pingpong labdafújás karikából. Térdelőtámasz egymással szemben egy talajra helyezett karika két oldalán. A karika közepében lévő pingpong labdát kell a társ felé kifújni a karikából.