Skip navigation

Hasizmok erejének fejlesztésére szolgáló gyakorlatok alsó tagozatos tanulóknak

  1. Feküdjetek a hátatokra, a tenyereteket támasszátok le a combotok mellett! Ez a kiinduló helyzet.

Emeljétek a fejeteket, vállatokat és csúsztassátok a tenyereteket előre a talajon, majd feküdjetek vissza (gördüléssel) lassan a talajra!

Gyakorlat rajta!


  1. Helyezkedjetek el hanyattfekvésben, hajlítsátok a térdeteket és a talpatokat támasszátok terpeszben a talajra! Karotokat emeljétek tarkóra! Ez a kiinduló helyzet.

Emeljétek és fordítsátok a törzseteket balra, jobb kézzel érintsétek a bal térdeteket 1! Engedjétek le a törzseteket és hajlítsátok a karotokat vissza tarkóra 2! Végezzétek el ellenkezőleg is 3,4!

Gyakorlat rajta!



  1. Feküdjetek hanyatt, emeljétek meg hajlítva a lábatokat úgy, hogy a combotok függőleges, lábszáratok a talajjal párhuzamos legyen! Érintsétek meg a térdeteket! Ez a kiinduló helyzet.

Emeljétek meg a törzseteket és csúsztassátok a kezeteket oldalt a lábszáron bokáig 1,2! Engedjétek le a törzseteket kézcsúsztatással oldalt a térdig 3,4!

Gyakorlat folyamatosan rajta!


 

  1. Helyezkedjetek el hanyattfekvésben térdhajlítással a mellhez, karotokat nyújtsátok oldalsó középtartásba, tenyereteket támasszátok le a talajra! Ez a kiinduló helyzet.

Nyújtsátok a bal lábatokat előre a talaj fölé, jobb lábatokat emeljétek függőlegesbe 1! Hajlítsátok mindkét lábatokat mellkashoz 2! Végezzétek el ugyanezt ellenkezőleg 3,4!

Gyakorlat folyamatosan rajta!



 

  1. Üljetek nyújtottülésbe alkartámasszal a test mögött! Ez a kiinduló helyzet.

Bal térdeteket húzzátok a mellkasotokhoz, jobb lábatokat emeljétek a talaj fölé 1! Végezzetek 2x lábtartás cserét 2,3! Nyújtsátok és engedjétek le a lábatokat kiinduló helyzetbe 4!

Gyakorlat folyamatosan rajta!