Skip navigation

Videók vágása

A vágás menete

Gyakran szükséges, hogy videónkat megvágjuk. Szükséges lehet ez azért, mert túl hosszú ahhoz, hogy az órába beillesszük, vagy csak egy része kapcsolódik az óra anyagához. Saját felvételeinket is (akár egyesítés után is gyakran kell átalakítanunk, kivenni az oda nem illő részeket. 

Ha van pl. egy telefonnal felvett videónk, amely egy felvonuláson készült, így nyilvánvalóan számos olyan részlet kerülhet bele, amelyre nincs szükségünk.

vid8

A már ismertetett módon megnyitjuk a szerkeszteni kívánt fájlt, mely sávjában a jobb oldalon találunk egy gombot, amelyen egy olló van. Erre kattintva juthatunk a vágó ablakhoz.

vid9

A vágó ablakban elindítjuk a felvételt, s a kivágni kívánt rész elején megállítjuk a felvételt, s rákattintunk a kezdő zárójelt tartalmazó gombra. majd újra indítva a videót elmegyünk a kivágni kívánt rész végére és rákattintunk a végzárójel gombjára. A jobb és bal kurzormozgató billentyű segítségével lehet képkockánként léptetni a felvételt, így lehetőség van a finom beállításra, hogy pontosan ott vágjuk meg a videót, ahol szükséges. Az ollót ábrázoló gombra kattintva végre hatjuk a vágást.

Az előbbi eljárással egyszerre több részletet is kivághatunk. Így előállíthatjuk azokat a rövid, néhány másodperces részleteket is, amelyekre az óráinkon szükségünk van. A művelet végeztével az OK gombra kattintva visszatérünk a kezdő oldalra. Majd kiválasztjuk a megfelelő fájltípust, és a már ismertetett módon elmentjük a videót.