Skip navigation

A Windows egyéb szolgáltatásai

Kellékek

A Windows már a kezdetek óta számos kiegészítő szolgáltatást tartalmaz. Ezek célja, hogy a felhasználói élményt növelje, és néhány plusz felhasználási lehetőségeit nyújtson. E programok a WINDOWS KELLÉKEK mappában találhatók. A továbbiakban ezek közül ismerkedünk meg néhány  gyakran használt programmal.

A rajzoló program: Paint

rajzoló A Windows beépített rajzolójának előnye, hogy egyszerű használni, nem kíván grafikai előismereteket. Noha természetesen nem rendelkezik egy profi grafikai szoftver tulajdonságaival, a tanítók számára a felkészüléshez szükséges rajzok, és ábrák elkészítéséhez megfelelő lehetőségeket nyújt. Egyszerűsége miatt alkalmas arra is, hogy tanítványait is megtanítsa használatára, mivel a tanterv előírja rajzoló program használatának oktatását.

...

Számológép

számoló A számológép a különböző beállításoknak megfelelően az egyszerű számolásokon keresztül a bonyolult matematikai vagy statisztikai számítások elvégzését teszi lehetővé.

Windows Média Player

média A Windows Média Player a különböző típusú médiafájlok lejátszására alkalmas. Különböző albumokat, lejátszási listákat hozhatunk létre, melyek a felhasználást teszik könnyebbé.