Skip navigation

Videók egyesítése

Az egyesítés menete

A tanítói munka eredményességéhez, a tanulók érdeklődésének fenntartásához szükséges, hogy az órákba beépítsük az tananyaghoz szervesen kapcsolható videó részleteket. Magunk, de tanítványaink is gyakorta készítünk telefonunkkal felvételeket, ha jártunkban-keltünkben valami érdekeset látunk, Ezek általában rövid, gyakran csak néhány másodperces felvételek, amelyeket a szoftver segítségével egyesíthetünk egy fájlba. A következőekben ezzel ismerkedünk meg.

vid3 A Videó feliratos gombra kattintva kiválasztjuk és beolvassuk azokat a videókat, amelyeket egyesíteni szeretnénk. 

Beolvasás után győződjünk meg, hogy videónk helyzete megfelelő-e. Ezt a beolvasás után a cím előtt levő ikonon láthatjuk. Előfordulhat, hogy el kell forgatnunk.

Ha forgatni kell videónkat, dupla kattintással nyissuk meg. Ekkor a képen látható ablakba kerül. Itt a zöld színű "ROTATE" gombra kattintva helyes irányba fordíthatjuk a videót. Az OK gombra kattintva visszatérünk az eredeti ablakhoz.
A videókat kijelöljük, majd a jobb felső sarokban a Fájlok egyesítése gombra kattintva a lista élén megjelenik az egyesített fájl. Alapértelmezésben az első fájl nevét ajánlja fel. Az egyesítés végrehajtásához az alsó sorban ki kell  választani az egyesített fájl típusát. Ekkor a megjelenő ablakban  megadhatjuk az egyesített fájl nevét, kiválaszthatjuk a a mentés helyét. A Konvertálás gombra kattintva megkezdődik a fájl egyesítése.

vid8

A megjelenő ablakban láthatjuk a végre hajtáshoz szükséges időt, illetve, hogy hány százaléknál tart a munkában a rendszer, amelyet az alsó kék csík is mutat. A munka végeztével visszatér a program a kezdőablakhoz.