Skip navigation

III.1.3. Összegzés

A NETFIT újszerűsége abban rejlik, hogy teljesítmény orientáció helyett egészségközpontú szemléletmódra helyezi a hangsúlyt, személyre szabott értékelő rendszert tartalmaz, azonban a legnagyobb előnye a tudományos megalapozottság.

Emellett a NETFIT egy eszköz a pedagógusok kezében, egy útmutató, ami segít tájékozódni. Megmutatja, mely területeken szorul fejlesztésre az adott diákcsoport fizikai, illetve egészségügyi állapota. Mire kell nagyobb hangsúlyt fektetni gyermekeink egészségének a megőrzésének az érdekében.

A kutatók a rendszer létrehozásakor azt a célt is megfogalmazták, hogy a későbbi életkorban az egyes betegségcsoportok kialakulásának a kockázatát csökkentsék azáltal, hogy a gyerekeket már időben a helyes és szükséges mozgásra ösztönözzük.

A NETFIT alapfilozófiáját a HELP mozaikszóval tudjuk a legjobban jellemezni. Az egészség (Health), a mindenki számára történő elérhetőség (Everybody), az élethosszig tartó (Lifelong), valamint a személyre szabott (Personal), szavak bújnak ebben a mozaikszóban. A rendszer létrehozói ezeket a szempontokat tartották szem előtt, amikor megalapították a NETFIT rendszerét. Az alkotóknak köszönhetően egy olyan rendszert kaptunk melyen remekül nyomon követhető a tanulók fejlődése, és remélhetőleg egészséges életmódra, sportolásra fogja ösztönözni a fiatal társadalmat.