Skip navigation

8.3 Formai követelmények

A fő követelmény, hogy a portfólió igényes kivitelezésben mutassa be a gyógypedagógus- jelölt gyakorlat valamennyi területén elvégzett munkáját. A dokumentumcsomag írásos dokumentáció gyűjtemény CD (vagy DVD) melléklettel.   A portfóliót a hallgató minkét szakirányán elkészíti, majd egy egységes, de szakirányonként jól elkülöníthető dokumentumcsomagban nyújtja be.  A portfólióhoz csatolt elektronikus adathordozóra a portfólió teljes anyagát fel kell másolni, kivéve a hospitálási naplót, amennyiben az kézzel írott. Ez az adathordozó kerül az Intézet irattárába. A portfóliók könnyebb kezelhetősége és a minél egységesebb kivitelezés érdekében elvárás, hogy a dokumentumokat a hallgató egy minden oldalon zárt A/4-es gumis vagy patentos gyűjtőmappába helyezze el, amelynek az egyik oldalán feltünteti a nevét és a szakirányt.

A portfólió írásos anyagait a gyakorlatvezető gyógypedagógus kézjegyével látja el.
A portfóliót tartalmazó irattartó mappát a hallgató a záróvizsgát követően visszakapja, Intézetünk az elektronikus adathordozón őrzi meg a hallgatók munkáit.
A hallgatónak fokozottan figyelnie kell arra, hogy a dokumentumokban maradéktalanul kövesse a személyes adatok kezelésével kapcsolatos szabályokat.

Feladat

Olvassa el a gyógypedagógusok etikai kódexét, amelynek teljes szövege a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének honlapján található.

Keresse meg a titoktartással kapcsolatos pontokat és értelmezze azt a portfólió készítésére vonatkozóan!