3.5 iHealth eszközök

Az iHealth Labs Inc. digitális egészségügyi technológiákat (díjnyertes mobil egészségügyi eszközöket és átfogó szoftver megoldásokat) gyártó cég, amely a hagyományos orvosi eszközök modernizálására törekszik. Az okos szenzorokhoz adott iHealth MyVitals (iOS és Android) applikáció szinkronizálható az összes iHealth eszközzel, így lehetővé teszi, hogy minden eredményt egy alkalmazásban tekinthessünk meg.

iHealth MyVitals applikáció iHealth MyVitals applikáció iHealth MyVitals applikáció

iHealth MyVitals applikáció

Az iHealth MyVitals applikációval mért adatok, regisztrációt követően automatikusan felszinkronizálhatók az iHealth felhőjébe, ahol a felhasználó a dashboardján keresztül visszanézheti azokat. Az adatok (adott időszakra szűrve) megjeleníthetők egyszerű lista formájában vagy a trendeket jobban szemléltető grafikus diagrammok segítségével.

Mért paramétereinket megoszthatjuk közvetlenül és biztonságosan egy egészségügyi „mentorral”, aki így összekapcsolt állapotban képes lesz áttekinteni az összes elérhető egészségügyi mutatónkat és lehetőséget kaphat akár az online üzenetváltásra is.

Az iHealth felhő dashboardjának webes felülete

Az iHealth felhő dashboardjának webes felülete

Telemedicina kabinetünkben az iHealth Labs Inc. által fogalmazott modern orvosbiológia szenzorok közül megtalálható az iHealth BP7 csuklós vérnyomásmérő, az iHealth PO3 pulzoximéter és az iHealth HS3 okosmérleg.

iHealth BP7 csuklós vérnyomásmérő

A szisztolés és a diasztolés vérnyomásértékek meghatározására mandzsetta oszcillometriás módszert alkalmazó, kijelző nélküli csuklós vérnyomásmérő. Okostelefonnal párosítva, bluetooth vezeték nélküli átvitelen keresztül, az iHealth MyVitals applikációval használható. A mérés megkezdése előtt ellenőrzi a vérnyomásmérő (csukló) szívmagasságát, majd annak megfelelő pozíciója esetén a mobil eszközről indítható és vezérelhető a mérés.

Vérnyomásmérés az iHealth BP7 csuklós vérnyomásmérővel Vérnyomásmérés az iHealth BP7 csuklós vérnyomásmérővel Vérnyomásmérés az iHealth BP7 csuklós vérnyomásmérővel

Vérnyomásmérés az iHealth BP7 csuklós vérnyomásmérővel

Az iHealth MyVitals applikáció a mért vérnyomásértékeket és a pulzusszámot egy időbélyeggel együtt eltárolja, ami bármikor visszakereshető, grafikonon ábrázolható a többi méréshez viszonyítva vagy feltölthető az iHealth felhőjébe, ahonnan akár meg is osztható.

iHealth PO3 pulzoximéter

Az iHealth PO3 pulzoximéter ujjbegyen méri a vér oxigénszaturációját (SpO2) és a pulzusszámot. Beépített akkumulátorral rendelkezik, amelyet USB kábelen keresztül lehet feltölteni. A mérést és az eredményeket bluetooth kapcsolaton keresztül élőben nézhetjük és rögzíthetjük szintén az iHealth MyVitals applikáció segítségével.

A pulzoximéter okoseszköz nélkül is használható, saját ledes kijelzője mutatja az aktuális értékeket.

Az iHealth PO3 pulzoximéter

Az iHealth PO3 pulzoximéter

iHealth HS3 okosmérleg

Az LCD kijelzővel ellátott iHealth HS3 okosmérleg bluetooth kapcsolattal kommunikál a korábban már többször említett iHealth MyVitals applikációval. Belső memóriával is rendelkezik a mért súly értékek és a kapcsolódó dátumok automatikus tárolására. Az applikációban megjelennek a mért értékek, a hozzáfűzött megjegyzések és a számított testtömeg indexek (BMI).

Az iHealth HS3 okosmérleg

Az iHealth HS3 okosmérleg

Az iHealth eszközökre épülő Telemedicina gyakorlatokon bemutatásra kerülnek ez eszközök telemedicinás használatának lehetőségei. A méréseket a hallgatók ebben az esetben is párban végzik, az elküldött vérnyomás, pulzus, vér oxigénszaturáció és súly értékeket pedig egy laborjegyzőkönyvbe regisztrálják.

Licensed under the Creative Commons Attribution Share Alike License 4.0