Információk

Az SZTE Elektronikus Tananyag Archívum a Szegedi Tudományegyetemen keletkezett és folyamatosan keletkező elektronikus tananyagok központi gyűjtőhelye. Az SZTE Klebelsberg Könyvtár üzemeltetésében működő komplex oktatási repozitórium a Contenta repozitóriumrendszer része. Az SZTE Open Online Oktatás (SZTE O3) stratégia megvalósításának részeként az archívum feladata az egyetemen keletkezett tananyagok hosszú távú megőrzésének biztosítása, szakszerű feldolgozása és szolgáltatása.

A tananyag archívum gyűjtőkörébe tartozik minden oktatással kapcsolatos tananyag és ezekhez kapcsolódó segédanyag:

Az egyetemi oktatók és a könyvtári adminisztrátorok által feltöltött anyagok több szintű jóváhagyás után kerülnek be az adatbázisba, ahol a felhasználók jogosultságuknak megfelelően érhetik el a tananyagokat.

Az archívumban a tananyagok három féle hozzáférési szint szerint érhetőek el:


Feltöltési tudnivalók

Javaslatok a tananyagok benyújtásához az EFOP 343 projekt keretében

Az EFOP343 projekt keretében fejlesztett hagyományos és online tananyagokat az Egyetemi Könyvtár repozitóriumi rendszerébe kell feltölteni (a rendszer használatáról részletes leírás található a felhasználói segédletben).
Az SZTE által megvalósított EFOP-3.4.3-16-2016-00014 projekt kapcsolódó szerzői jogosítási segédanyagairól az alábbi helyen tájékozódhat: szerzői jogosítás.

Hagyományos tananyagok (AP2, AP5)

E-learning tananyagok (AP6)


Technikai vagy tartalmi segítséget a következő címen kérhet: contenta@bibl.u-szeged.hu