Lantos Ferenc: Horticulture. (2025) [Jegyzet, tankönyv]
![]() |
Szöveg (Horticulture)
2025 Horticulture.pdf Letöltés (3MB) |
Angol cím
Horticulture
Absztrakt, leírás
In our work, we introduce the necessary factors of vegetable and fruit production. We will present in detail the work phases, tools and equipment of modern horticulture. We will systematize the biological characteristics of plants and their cultivation requirements. Subsequently we analyse pathogens and pests that occur during cultivation. In our note, we would like to place greater emphasis on environmentally friendly forms of farming, therefore - in the plant protection chapter – we describe the ecological and biological plant protection options. You can read about the biological effects of vegetables and fruits to human body in a special chapter of our note. Hungarian horticulture is our heritage, which we must continue!
Angol nyelvű abstract, leírás
In our work, we introduce the necessary factors of vegetable and fruit production. We will present in detail the work phases, tools and equipment of modern horticulture. We will systematize the biological characteristics of plants and their cultivation requirements. Subsequently we analyse pathogens and pests that occur during cultivation. In our note, we would like to place greater emphasis on environmentally friendly forms of farming, therefore - in the plant protection chapter – we describe the ecological and biological plant protection options. You can read about the biological effects of vegetables and fruits to human body in a special chapter of our note. Hungarian horticulture is our heritage, which we must continue!
Oktatási anyag típusa: | Jegyzet, tankönyv |
---|---|
Közreműködők: | Közreműködés típusa Közreműködő Email lektor Helyes Lajos helyes.lajos@uni-mate.hu lektor Tanács Lajos tanacs.lajos@mgk.u-szeged.hu fordító Bodor Márta koboma2@freemail.hu |
Angol cím: | Horticulture |
Dátum: | 2025. Április 23. |
Kiadó: | SZTE MGK |
Kiadás helye: | Hódmezővásárhely |
ISBN: | 9789636880309 |
Kötet: | 1 |
Oldalszám: | 217 |
Nyelv: | angol |
Tananyag típusa: | jegyzet, tankönyv |
Tananyag szervezettségi szintje: | önálló téma, tanóra |
Tipikus tanulási idő: | 4 hét |
Nehézségi szint: | 3 |
Célcsoport: | Hallgató típus Szak típus BSc/BA NEM RÉSZLETEZETT |
Feladatcél: | alapvető ismeretek |
Tanszék, intézet: | SZTE MGK Növénytudományi és Környezetvédelmi Intézet |
Kar: | Mezőgazdasági Kar |
Megjegyzések: | Bibliogr.: p. 214-217. ; ill. |
Kulcsszavak: | kertészet, zöldségtermesztés, gyümölcstermesztés, szőlőtermesztés |
Angol kulcsszavak: | horticulture, fruit production, vegetables, grape |
Szakterület: | 04. Mezőgazdaság-tudományok 04. Mezőgazdaság-tudományok > 04.01. Mezőgazdaság, erdészet, halászat 04. Mezőgazdaság-tudományok > 04.01. Mezőgazdaság, erdészet, halászat > 04.01.05. Kertészet és szőlészet |
Feltöltés dátuma: | 2025. Apr. 28. 07:56 |
Utolsó módosítás: | 2025. Apr. 28. 07:56 |
URI: | https://eta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/6039 |
![]() |
Tétel nézet |