3.1 GE Healthcare Vscan 1.2 hordozható ultrahang készülékek

A GE Vscan család innovatív zsebméretű, kézi ultrahangos eszközöket kínál, amelyek lehetővé teszik a szakorvosok, beleértve a kardiológusok, a háziorvosok, a szülész-nőgyógyászok, az ambuláns ellátás, a sürgősségi ellátás és az intenzív ellátás számára a felvételek elkészítését az ellátás helyszínén. A szokásos fizikai vizsgálat kiegészítve ezen ultrahangos felvételekkel, sokkal több információt szolgáltat a kezelőorvosnak a beteg optimális kezelési módjának kiválasztásában.

GE Healthcare Vscan zsebultrahang készülék GE Healthcare Vscan zsebultrahang készülék

GE Healthcare Vscan zsebultrahang készülék

A betegek, akik pl. hasüregi panaszokkal vagy légzési problémákkal jelennek meg orvosuknál, ezzel a kis zsebben elférő eszközzel gyorsan megvizsgálhatók és eldönthető, hogy szükség van-e teljes ultrahangra, így a páciensek hamarabb kaphatják meg a szükséges ellátást.

Oktatóközpontunkban egy darab kétfejes (Dual Probe) UH eszköz is megtalálható, amely egy szondában két érzékelőt is tartalmaz. A phased-array vizsgálófej a mély rétegek (szív, tüdő, has, szülészeti-nőgyógyászati állapotok, stb.) vizsgálatára alkalmas, míg a lineáris vizsgálófej a felszínes rétegek (bőr alatti szövetek, erek, csípő, térd stb.) vizsgálatát teszi lehetővé.

Az eszközhöz ingyenesen letölthető Gateway szoftver segítségével a felvételeket (képeket, videókat) átküldhetjük PC-re, majd ezt követően pl. e-mailben továbbíthatjuk őket a megfelelő szakcentrumba további konzultáció céljából.

A GE Healthcare Vscan szoftvere

A GE Healthcare Vscan szoftvere

A gyakorlati bemutatón egy szakorvos kolléga segítségével felvételeket készítünk egy önkéntes hallgató segítségével, majd áttöltjük azokat egy, a gateway programot futtató számítógépre és végül továbbküldjük további elemzésre.

Licensed under the Creative Commons Attribution Share Alike License 4.0