Adatlap

Cím


Programozás és algoritmizálás JavaScript nyelven. Elektronikus tananyag

Szerzők


  • Tari Balázs

Téma


JavaScript, programozás, alkalmazásfejlesztés, algoritmizálás, adatbázis, SQL

Kulcsszavak


JavaScript, programozás, alkalmazásfejlesztés, algoritmizálás, adatbázis, SQL

Kiadó


SZTE

Dátum


2019.05.31.

Típus


text

Formátum


application/pdf

Nyelv


magyar

© 2018-2019, MIT

Leírás


A JavaScript egy modern programozási nyelv, segítségével különböző szoftverek, programok készíthetők. A kezdők számára egyszerű kódrészletek írásával könnyen érhetnek ellátványos eredményeket. A haladó programozók JavaScript könyvtárakkal gyorsíthatjákmunkájukat. A tananyagot a tanárok e-learning tananyag-ként a diákoknak is kiadhatják.Felhasználásával a tanárok és diákok egyaránt képesek lesznek hatékonyan programokat írni JavaScriptben.

A hétköznapi emberek az adatbázisoknak legfeljebb a közvetett hatásával, vagy éppen alkalmazásával találkozik. Ilyen esetek közé sorolható olyan események, amikor ügyintézni megy, vagy orvost látogat. Ilyenkor egy átlag ember elcsodálkozik rajta, hogy mi mindent lehet róla megtudni néhány kattintással. Az adatbázisok kezelésének elméleti és gyakorlati szinten történő megismerése egy nagyszerű lehetőség arra, hogy belássunk azt a tényt, hogy szó semmilyen varázslatról. Kellő türelemmel bárki megszerezheti a szükséges kompetenciákat. A megszerzett tudással akár a mindennapi feladatainkat is könyebben megoldhatjuk. A tananyag interaktív változata itt tekinthető meg.

Támogatás


Jelen tananyag a Szegedi Tudományegyetemen készült az Európai Unió támogatásával. A pályázat címe: A Szegedi Tudományegyetem készségfejlesztő és kommunikációs programjainak megvalósítása a felsőoktatásba való bekerülés előmozdítására és az MTMI szakok népszerűsítésére.

Pályázati azonosító: EFOP-3.4.4-16-2017-00015