3. Orvosbiológiai szenzorok

Az SZTE ÁOK Telemedicina Oktatóközpont létrehozásának célja az IT-fókuszú orvosképzés és orvos továbbképzés színvonalának emelése, a Telemedicina oktatásának hazai elterjesztése és Telemedicina fókuszú kutatási projektek indítása volt.

Az SZTE ÁOK Purjesz Béla épületben kialakított, de akár mobil módon máshol is összeállítható, nyolc munkahelyes, telemedicinás eszközökkel felszerelt oktatóközpont jött létre. A kabinet orvosbiológiai szenzorainak kiválasztásakor a legfontosabb szempontok a következők voltak:

  • A már létező, korábbi Telemedicina rendszereinkhez való illesztés lehetősége.
  • Okostelefonokhoz vagy egyéb okos eszközökhöz, PC-khez való csatlakozás lehetősége (wireless, bluetooth, ANT+, USB, stb.).
  • Letölthető ingyenes „gyári” applikáció, esetleg szolgáltatói felhőbe való betegadat feltöltés lehetősége. Vagyis az eszköz valamennyire használható legyen telemedicinás működésre saját fejlesztések nélkül is.
  • Saját applikáció és webes felületű klinikai felhő fejlesztésének lehetősége.
  • Érintett szakorvoskollégák (kardiológus, szemész, fül-orr gégész, tüdőgyógyász, neurológus) kollégák javaslata.

Mindezeket figyelembe véve az Oktatóközpontba a következőkben felsorolt orvosbiológiai szenzorokat szereztük be és alkalmazzuk az oktatási feladataink során.

Licensed under the Creative Commons Attribution Share Alike License 4.0