8. lecke, 8. részösszefoglalás

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Az minden bizonytalanság ellenére megteremtette az integráció folytatásának, az Európai Unió létrehozásának a lehetőségét. A legnagyobb nemzetközi figyelmet mindeközben a befejeződése, a kelet-közép-európai államszocialista rendszerek összeomlása és az ottani rendszerváltozások keltették. A rendszerváltások folyamata akkor vette kezdetét, amikor -ben személyében új vezető került a Szovjetunió élére. A rendszerváltások legemlékezetesebb pillanata a világ és Európa megosztottságát szimbolizáló leomlása volt (. november 9.).
Az állam- és kormányfők testülete, az 1988 nyarán ben bizottságot állított fel a gazdasági és pénzügyi unió megteremtésének megtervezésére. Ennek vezetője az Európai Bizottság nagytekintélyű elnöke, volt. A bizottság szakaszból álló folyamatot képzelt el a pénzügyi unió megteremtésére, az első szakasz kezdetét közepére tűzte ki.